Back to the top

Om De Onde

DE ONDE

Børnemusik, når den er allerondest
Der er så mange gode børnebands, så her kommer det onde!
 
De Onde stiller et eksistentielt spørgsmål i børnehøjde: hvad vil det sige at være ond, og hvornår er man det?

Er det fx ondt at binde dobbeltknuder på sin lillesøsters julegaver? Er det ondt at slå prutter i toget?

Hvem er bedre til at italesætte alt dette på en humoristisk måde end fire sortklædte, maskerede superhelte, De Onde, der spiller ond børnemusik for onde piger og drenge?

Kom, medbring dit ukultiverede menneske og lad følelserne få frit løb!
Brug musikken som ventil og vær ond med os gennem sangtitler som bl.a. “Ikke spor rar”, “Ond Sang”, “Frøken Altidsur”. Muhaha!

De Onde er:

Trompet-ond: Peter Marott
Guitar-ond: Tobias Trier
Bas-ond: Torben Westergaard
Tromme-ond: Carl Quist-Møller

 

Trompetisten i De Onde hedder Peter. Han er selvfølgelig en ond trompetist. Når han spiller trompet spiller han så højt, at han vækker dem, der sover på den anden side af jorden. Det er ret ondt – især fordi han selv godt kan lide at sove længe. Nogle gange sover han faktisk så længe, at han ikke behøver stå op, før han skal i seng igen.
Peter kan også spille så stille, at ingen opdager, han spiller. Sådan lidt ninja-trompet-agtigt. Så sniger han sig ind på folk og laver et ordentligt TRUUUUUUUUT. Han kan også godt lide at forskrække folk i stillekupéer eller på biblioteket – og inde i biografen. Toilettet er også
et godt sted at spille trompet. Peters mor synes, det er ret ulækkert og er bange for, at Peter taber trompeten i toilettet. Men Peter synes, det lyder fedt. Og ondt.

Guitaristen i De Onde hedder Tobias. Det hele begynd- te med, at Tobias fik et hårdkogt æg, men ikke vidste, hvordan han skulle spise det. Tobias’ mor sagde, at han skulle pille skallen af og skære ægget ud med en ægge- deler. Tobias pillede ægget og lagde det i en æggedeler, han fandt i køkkenskabet. Han var så ond imod ægget, at han trykkede æggedeleren sammen, så ægget blev skåret ud i skiver. Men hov – han fandt ud af, at han også kunne lave lyde på æggedeleren ved at klimte på æggedelerens strenge! Mystiske, onde lyde. Derefter spiste han jævnligt en æggemad med majonæse og karse og spillede på æggedeleren.
En dag fandt han en kæmpe stor elektrisk æggedeler i sin fars kælder. Den lavede endnu ondere lyde. Han spurgte sin far, om han måtte spille ond musik på hans æggedeler. Og faren grinede og sagde til Tobias, at han da bare kunne spille løs på hans guitar. Nu spiller Tobias ond guitar.

Bassisten i De onde hedder Torben. Han spiller virkelig ond bas! I gamle dage var bassen et godt instrument. De dybe toner virkede beroligende på folk, og hvis der var nogen, der var ophidsede, så råbte man bare: Spil noget bas for dem, så de kan se at falde ned igen!
Sådan var det også, da Torben begyndte at spille bas. Alt var godt!
Men så skete der dét, at han en dag kom til at vende stikket til forstærkeren omvendt. Lyden blev vild og høj og skærende og hæslig og folk begyndte at råbe: “Yeah man, det der er virkelig ond bas! Spil noget mere af det!” Så nu har Torben slået sig ned som ond bassist på fuld tid. Det synes han egentlig heller ikke er så dårligt.

Trommeslageren i De Onde hedder Carl. Han er den Onde Super Trommeslager.
Han siger selv, at han kan skræmme fjenden med en march, så det lyder som om, der kommer tusindvis af soldater marcherende. Han siger også, at han kan tromme en takt, der er så skæv, at folk der lytter til den går sidelæns og vælter. Men det værste er, at hvis de skæve takter bliver spillet i radioen, vil alle de gode be- gynde at danse ond dans, bilerne vil køre ind i hinanden, folk vil kun kunne tale baglæns, jordkloden vil dreje den modsatte vej rundt og dag vil blive til nat.
Carl laver også onde tegninger. Han laver så onde teg- ninger, at det kan skræmme gode musikere væk.

De Onde #6
De Onde #5